Убиецът, заклал зверски Женя от Варна: Съжалявам 29.09 | 16:41

Съдът остави Петър Ангелов и Светла Тодорова за постоянно в ареста

От Диана Цветкова

Обвинените за жестокото убийство на 21-годишната Женя Тодорова от Варна остават в ареста.

Това реши Варненският окръжен съд, който определи най-тежката мярка за лелята на младата жена – Светла Тодорова и 21-годишния Петър Ангелов, който е гадже на дъщеря ѝ.

Убийството бе извършено на 27 септември в дома на Женя. Бездиханното ѝ тяло с близо 70 прободни рани бе открито от баща ѝ.

Днес в съдебната зала стана ясно, че Ангелов, който според прокуратурата е физическият извършител на престъплението, има условна присъда за притежание на наркотици като непълнолетен. Присъдата е влязла в сила на 30 юли и в момента младият мъж е в изпитателен срок.

По случая са събрани много доказателства, включително Петър е направил самопризнания за убийството, обясни прокурор Галина Минчева. По думите ѝ от показанията на младежа е станало ясно, че той е възнамерявал да извърши и друго подобно престъпление.

Тя бе категорична, че убийството на Женя Тодорова "надхвърля понятието за изключително тежко престъпление".

Според държавното обвинение уличената като поръчител на убийството Светла Тодорова е опасна дори за децата си, изтъквайки шокиращия факт, че 15-годишната ѝ дъщеря е била в течение на намеренията ѝ да поръча смъртта на племенницата си.

Животът на Женя е бил оценен на 2000 лева – тази сума Светла е обещала на приятеля на дъщеря си, за да елиминира племенницата ѝ. В основата на жестокото убийство са неуредени имотни въпроси.  Разследващите са открили в дома ѝ разписка за изтеглени 1600 лв., с които е трябвало да плати за мократа поръчка.

Самата Светла запази мълчание пред журналистите. Пред съда изтъкна само, че не е опасна и че иска трите ѝ деца (на 15, на 5 и на 3 години) да останат в специализирани институции, докато мъжът ѝ се завърне от чужбина.

"Съжалявам, със сигурност", каза Петър Ангелов и изтъкна пред съда, че иска да излезе от ареста, за да бъде при майка си и да ѝ помага. Това обаче не се стори достатъчно основание на магистратите и те оставиха двамата обвиняеми в ареста.

Днешното решение може да бъде обжалвано пред Варненския апелативен съд на 9 октомври.

Водещи

Най-четени