Шофьорът, убил балетиста във Варна, карал без книжка 12.09 | 13:45

25-годишният виновник два пъти бил хващан, но продължава да шофира незаконно

От Ани Романова

Неправоспособен шофьор е убиецът на 39-годишния балетист Мартин Чикалов във Варна, съобщава "Дарик".

Колоездачът беше блъснат от БМВ във вечерните часове на 10 септември на бул. "Приморски" и по-късно почина в болница от травмите си, а водачът избяга от местопроизшествието.  

Виновният водач е 25-годишен варненец. Той никога не е имал шофьорска книжка, но въпреки това колата е негова собственост. Два пъти досега е глобяван заради шофиране без правоспособност. Първият му акт е още като непълнолетен през 2010 г., а вторият - от миналата година.

25-годишният мъж се е предал в полицията във вторник следобед, близо 20 часа след катастрофата. 

Вижте още новини от България! Взета му е проба за наркотици, резултатите от която още не са излезли, заяви шефът на варненската полиция комисар Даниел Пашов. Сблъсъкът е станал в близост до пешеходна пътека, но не и върху нея, поясни говорителят на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров.

В момента 25-годишният е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Ще му бъде повдигнато обвинение  за причиняване на смърт по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. При доказване на вината му се предвижда наказание от 3 до 15 години затвор.  Десетки близки и приятели изпратиха починалия Мартин Чикалов, чието погребение беше днес. В негова памет тази вечер се организира шествие във Варна. 

Снимка: Фейсбук

Водещи

Най-четени