Кръгла маса в Бургас разисква културния туризъм 15.07 | 07:12

Ще бъдат разгледани въпроси, свързани с туристическата реклама на България

От Петя Михайлова

Кръгла маса на тема "Културен туризъм - предизвикателства и възможности" ще се състои в Културния център "Морско казино" в Бургас на 15 юли.

Това съобщиха от общината, цитирани от БТА.

Срещата се организира по инициатива на бургаската община със съдействието на министерствата на културата и на икономиката, енергетиката и туризма. Дискусията ще започне в 10.30 часа и е организирана в два тематични панела.

В първия панел ще бъдат разгледани въпроси, свързани с туристическата реклама на България и културния туризъм у нас, археологическото наследство като туристическа атракция и възможностите, които предоставя религиозният туризъм.

Вторият панел е от 13.30 часа, като в него ще бъдат представени конкретни примери от опита на българските общини.

Поканени за участие във форума са Иво Маринов - заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, д-р Тодор Чобанов - заместник-министър на културата, директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, областният управител на Пловдив Иван Тотев, Ирина Савина, заместник-кмет на Столичната община. Срещата ще бъде открита от кмета на Бургас Димитър Николов.

Поканени за участие са и областният управител на Бургас, представители на всички общински администрации в областта, местни туристически браншови организации, културни и учебни институции, народни представители.

Водещи

Най-четени