Кубрат Пулев: Ситуацията в държавата е тежка 23.07 | 19:30

Световноизвестният боксьор изрази своето разочарование и болка от тежката ситуация в България

От iNews

Световноизвестният боксьор Кубрат Пулев изрази своето разочарование и болка от тежката ситуация в България. В предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR, Пулев заяви, че липсата на държавност и качествени лидери са сред основните причини за кризата, която страната преживява.

"Ситуацията в държавата е тежка. Аз не съм човекът, който да определя и да казва, защото нямам този опит, но ме боли от това, което виждам чисто като българин и като човек, който милее и обича България, родител, баща. Криво-ляво българинът се оправя, виждате пожари, държавата гори и директно и индиректно, тежка е ситуацията, но нямаше как да доведе до нищо различно, при условие, че държавата я няма" - сподели Пулев.

Той отбеляза, че проблемът не е само в егото на политиците, но и в различните интереси, които те преследват, без да осъзнават, че обществените интереси са далеч по-важни от личните. Според него думата "отговорност" липсва на всички нива в управлението на страната.

"Иска ми се по някакъв начин хората да бъдат с по-голям дух и колкото и трудно да става да са още по-инатливи и да бъдат още по-непримирими, но хората не са непримирими, защото са лъгани във времето. Силният дух означава човек непримиримо да вярва и да не се предава. Положението не е трудно, а трагично. Виждаме, нови партии се разрушават, но никой не идва да ги разруши, а те самите чисто ценностно и интелектуално не са подготвени за тези неща" - допълни той.

 

Водещи

Най-четени