"Антихрист насън и наяве" в Търново 30.10 | 12:18

Спектакълът ще се играе в Лапидариума на Археологическия музей от 1 до 6 ноември

От Север.бг

Спектакълът "Антихрист насън и наяве" ще се играе на търновска сцена от 1 до 6 ноември в Лапидариума на Археологиеския музей.

 Спектакълът "Антихрист насън и наяве" е по романа на Емилиян Станев "Антихрист". Сценарият и режисурата са на Валерия Вълчева от Велико Търново, завършила е Българска филология, а впоследствие и режисура във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", съобщи Sever.bg.

"За нас важно беше да разкрием екзестенциалните проблеми на героя Еньо-Теофил, това е един роман за порастването, за това, как от детството до зрялата възраст човекът израства и за всички вълнения, съмнения, търсения, които има човек", казва режисъорът Валерия Вълчева. "Почти целият текст се произнася от един актьор, но това не е моноспектакъл в класическия смисъл, защото играят и други артисти, които по принцип са музиканти, те са на различна ръзраст от 10-11 години до 33, но всъщност изпълняват и роли в спектакъла", добавя още режисьорът.

В представленията участие ще вземат Милен Димитров в главната роля на Еньо-Теофил, Данчо Иларионов, Бранко Вълчев, Дамян Димитров и Йоан-Александър Цанев. Освен актьорти, участниците ще са и музиканти. Данчо Иларионов е гъдулар, Бранко Вълчев - ударни инструменти, а Дамян Димитров и Йоан-Алексадър Цанев свирят на цигулка.

Организатори на спектаклите са Сдружение "Емилиян Станев" и Регионалния исторически музей - гр. Велико Търново.

Начален час на всяко представление е 16:00 ч. Входът е свободен.


Водещи

Най-четени