„Ветрове от цветове“ обхващат ул. "Пиротска" 18.08 | 11:36

Това е третото събитие от мултижанровия фестивал „София диша”

От Лазар Тодоров

Между 16 и 22 часа улица "Пиротска" ще е обхваната от визуални артисти, които  представят личните си проекти от сферата на изобразително изкуство, графика и анимация, дизайн, фотография, стрийт арт и инсталации. Това е третото събитие от мултижанровия фестивал "София диша”.

Много изненади има предвидени за участниците. Сред тях е популяризирането на велосипеда като алтернативно средство за придвижване. А атракцията е уникален дървен велосипед, творение на Георги Байлов.

Сред тематичните проекти се открояват този на Калина Христова, която ще симулира провеждане на избори, но визуални, представяйки комуникативен дизайн и илюстрация.

Различни демонстративни игри с посетителите на фестивала, уъркшопи и презентация относно сетивата и начина, по който човешкият мозък обработва информацията са дело на Сдружението на младите психолози в България - "4-ти април”.

А и за любителите на анимацията има изненада, като всеки, който се интересува от нея може да се включи със свое кратко творение.

Тази година отново ще бъде преобразен напълно Москвич от "Рециклатор", който всяка поредна година има нови форми и приложения.

Аналогова фотография, дело на Мариана и Виктор, ще забавлява още присъстващите на фестивала. А желаещите ще могат да се снимат с различни физиономии, подтикнати от разнообразни миризми или ще бъдат визуално променени от професионалисти, за да участват в професионални фото-сесия на Диа Николова.

Последното събитие от фестивала "София диша" предстои на 25 август. Тогава на пешеходната част на бул. "Витоша" ще се проведе "Песента на танца".

Водещи

Най-четени