"Гол Охлюв" на Красимир Дамянов... посмъртно в Бургас 26.02 | 19:07

Стихосбирката е издадена с помощта на сестрата на Краси – Катя Дамянова

От Филипа Тодева

В легендарния бургаски клуб "Роял" бе представена посмъртно стихосбирката "Гол Охлюв" на художника Красимир Дамянов. Подробности от събитието сподели специално за iNews неговият близък приятел Георги Мархолев, музикант и фронтмен на Сънрайз.

Самият Мархолев определя Дамянов като забележителен човек. "Красимир по прякор Рамзито - вечно усмихнатият младеж, който се прослави като един от най-успешните майстори на татуировките в страната, беше музикант в душата си и сам пееше и свиреше на китара, и имаше доста сценични изяви заедно с колегата си художник Радослав Станчев!", припомни Мархолев.

Стихосбирката е издадена с помощта на сестрата на Краси – Катя Дамянова, а промоцията беше организирана с помощта на Георги Мархолев и близки приятели на Дамянов.

"Вечерта беше уникална с позитивната енергия, която създаде, и с присъствието на много музиканти, които свириха за своя приятел. Групите ГРАС, Мистър Вагабонд, The Gang, Марияна Добрева (Силует), Радослав Станчев с младата X-factor-ка Галина", добави още Мархолев.

Самият той представи своя песен, написана по стихотворението на Краси "Изповед на един рокаджия" и я изсвири за пръв път заедно с басиста Краси Тенев и барабаниста Ламбо Георгиев.

В песента са включени и стихове на Георги Мархолев, адресирани към приятеля му, които написал час преди концерта. Прочетени са почати всички стихотворения от книжката от приятели на Краси.

Водещи

Най-четени