"Двуглас" - от фолклора до Бога 01.12 | 13:46

Формация „Двуглас” ще представи многолика палитра на традиционния български фолклор и източноправославната църковна музика

От Андриян Георгиев

Днес (1 декември) Sofia Vocal Fest продължава с концерта на формация "Двуглас" и приятели от 19:00 часа в зала "Филип Кутев” на Съюза на българските композитори.

Формация "Двуглас” ще представи многолика палитра на традиционния български фолклор и източноправославната църковна музика. Творческите търсения на Даниел Спасов и Милен Иванов са свързани преди всичко с уникалното българско двугласно пеене. Техните изпълнения включват оригинални образци от най-старинните фолклорни пластове - двугласни песни от различни региони на България, баладична, епическа, любовна и обредна музика.

За концертите на "Двуглас" критиците пишат: "Музика, в която шепотът на монашеските молитви се смесва с майсторски изпълнени мелодии, чисти, като ръцете, протегнати към небето и молещи за дъжд. Душата се катери по нотната стълбица, подкрепяна от ангелски криле по пътя към светлината...”

Заедно с "Двуглас" на Sofia Vocal Fest ще пеят гост музиканти от "Мистерията на българските гласове” и Национален фолклорен ансамбъл "Филип Кутев”.

Билети за концерта на "Двуглас” се продават на цена от 15 лева в Дюкян Меломан и мрежите на Eventim и Ticketstream! В деня на концерта и на място цената е 20 лева. 

Най-четени