„Джаз панорама Благоевград 2011“ започва тази вечер 12.05 | 11:43

Фестивалът ще се проведе между 12 и 14 май

От Елена Кирилова

Повече от 50 изпълнители ще си дадат среща на изданието на започващия днес фестивал "Джаз панорама Благоевград 2011", съобщават от общината.

Фестивалът се организира от общината в рамките на Майските празници на културата и ще продължи до 14 май.

Събитието ще бъде открито днес в 18.30 ч. с "Вечер на българския етно-джаз". Първи на сцената, построена на площад "Георги Измирлиев" ще се качи популярната джаз формация "Михаил Йосифов Секстет”.

Веднага след нея в 19.30 публиката ще се наслади на изпълненията на примата на българския джаз Камелия Тодорова и трио JP3, популярно с участията си с имена като Сара Брайтман, Дзукеро, Омар Фарук, Васко Василев, Белослава, Мария Илиева и др

Вечерта ще завърши с Валери Димчев, който специално за фестивала формира международна формация "Валери Димчев представя Балкански етно джаз”. В нея ще се включат и Петрониус Негреску от Румъния, Костас Анастасиадис от Гърция и Сашо Велков от Македония.

Програмата за 13 май включва изпълнения на петкратния носител на Грами Ранди Брекър, който ще свири с формация "Венци Благоев бенд”. Вечерта ще бъде посветена на Американския джаз.

Сред акцентите от последния ден на фестивала са концертът на Биг Бенд Благоевград и звездите на "Джаз панорама Благоевград 2011”, както и участието на "Ангел Заберски Трио” и Васил Петров

Освен официалната програма са планирани "джем сешъни" всяка вечер в рибния ресторант на комплекс "Ален Мак”. Всеки ден до 15 май от 10.00 до 18.00 часа почитателите на джаза и журналистите могат да получават информация в специално създадения клуб на фестивала, разположен във витражната зала на комплекс "Ален Мак”.

Идеята за провеждането на фестивала е на благоевградските джаз музиканти Венцислав Благоев, Валери Димчев, Венелин Траянов и Борис Янев.

Водещи

Най-четени