"Докторе, къде си?" или за проблемите със здравната система 29.08 | 20:10

Доброволци от "Амалипе" ще играят пиеса в три села

От Север.бг

Самодейци и доброволци от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" ще играят театралната постановка "Докторе, къде си?" в три великотърновски села.

Пиесата представя по автентичен начин ежедневните проблеми на местните хора при досега им със здравната система.

На 7-ми  септември в Балван, на 8-ми в Батак и на 9-ти във Върбовка местните хора ще видят специално разработени хумористични сцени,  които илюстрират  проблемите на детското и женско здравеопазване, спешната помощ, както и на достъпа до болнична помощ на здравноосигурени и здравно неосигурени лица.

Репетициите и трескавите приготовления за театралните постановки, които ще се изиграят в три от проектните населени места по проекта за общностен мониторинг на достъпа до здравеопазване на уязвими етнически малцинства, финансиран от Отворено общество Ню Йорк, текат с пълна сила.

Младите самодейни артисти под ръководството на Александър Асенов от Върбовка се грижат сами както за декорите, така и за сценичните костюми и грим и вярват, че чрез съчетанието от изразните средства - музика, танц и театър, ще докоснат по най-добрия начин местната публика.

Водещи

Най-четени