„Ножица-трепач“ за 200 път в „Армията“ 17.01 | 14:09

Култовото представление отбелязва своя 200-годишен юбилей на сцената

От Гергана Златкова

Култовото представление "Ножица- трепач" бележи своя 200-годишен юбилей на сцената на театър "Българска армия".

На 26-ти януари почитателите на постановката ще могат да гледат "Ножица-трепач" № 200.

За да разберете кой е използвал ножицата и кой е "утрепал", с вас ще бъдат актьорите Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Ненчо Илчев, Александра Сърчаджиева, Иван Радоев, Стефка Янорова или Александър Дойнов.

Малко са любителите на театъра, които не са гледали представлението, посетено от над 6 000 000 души по света и от 150 000 души на сцената на "Армията".

Започнете от вратата под неоновия надпис "Ножица – трепач”. Ще влетите не просто в обичайната за фризьорски салон суетня, а право на въоръжените до зъби с гребени, ножици, сешоари, преси, гелове, пудри, вакси и… Бръсначи!

Фризьорът Габи Кънчев (Ненчо Илчев) и фризьорката Диди (Александра Сърчаджиева). Действието е започнало.

Буклите на Диди са в нервни гърчове, а дребничкият Раби е с навити за саморазправа ръкави. Лоте Вагнер – пианистката от горния етаж – свири по десет минути, през десет минути, без да спира, вече десети ден. И ако изсвири още нота, само още една нота от тази непоносима…

Могат да го представят, като самоотбрана при временна невменяемост, подсказва незабелязано промъкналата се Баронеса Елеонора фон Ваксберг (Стефка Янорова). В напрегнатата тишина прогърмява нотата, след която нищо не може да бъде спряно и върнато назад. Лоте е мъртва! Няма виновен! Няма невинен!

Следователя (Веселин Ранков) и помощник следователя (Георги Къркеланов) се впускат в заплетено разследване. Лоте-то е мъртва! Защо?

Водещи