„Петел с вино“ - рецепта за страхотна немска комедия 15.03 | 15:40

Тил Швайгер се завръща в компанията на дъщеря си и на Самуел Финци

От Елена Кирилова

Свикнали сме да виждаме Тил Швайгер на големия екран, но малцина го познават в ролята му на режисьор. На тазгодишното издание на София Филм Фест българската публика има шанса да опознае другото амплоа на актьора, благодарение на комедията "Петел с вино".

След определено ужасната продукция "Шпионски свалки" с радост ви съобщаваме, че Швайгер се завръща в целия си блясък, за да разсмее зрителите до сълзи и едновременно с това да я разчувства.

Германецът поема ролята не само на режисьор, но и на главен актьор в "Петел с вино", където си партнира не с кого да е, а с българина Самуел Финци.

Комедията отвежда в днешна Германия, където младият Хенри (Швайгер) се изправя пред тройно предизвикателство – да напише успешен сценарий, да си върне любовта на бившата си приятелка и да се справи с идеята, че има дъщеря, за която до момента не е знаел.

Всъщност истинската забава започва в момента, в който на вратата на Хенри се появява 8-годишната Магдалена, която той трябва да гледа, докато майка й е в чужбина. Магдалена се появява на бял свят в резултат от краткотрайна авантюра, но Хенри научава години по-късно, че всъщност е станал баща.

Малката русокоса сладурана успява да подлуди баща си само за няколко часа, докато той се опитва да разбере какво точно се случва с живота му. Оказва се, че пред него се появява още един проблем – Тристан (Самуел Финци), който през всичките тези години е смятал, че е истинският баща на Магдалена.

Двамата мъже се изправят пред горчивата истина, за да се впуснат в едно безкрайно приключение с остроумното момиченце, докато се състезават за сърцето му.

"Петел с вино" дава възможност на Швайгер да се представи в роля, която е по някакъв начин далечна от образа, който си е създал в американското кино. От друга страна, със сигурност ще зарадва публиката с присъствието на българско лице.

А прекрасната Емма Тайгър Швайгер, която играе Магдалена, ще се запечата в главата ви като едно от най-сладките същества, появявали се в европейското кино. Името й може би вече ви подсказва, че тя е дъщеря на режисьора, благодарение на което се сработва с него по един блестящ начин.

Ако търсите нещо разтоварващо и ободряващо в програмата на София Филм Фест, "Петел с вино" ще ви отведе едновременно в света на качественото немско кино и в забавната главоблъсканица на един отчаян баща.

Филмът може да гледате днес от 21 ч. в Cinema City.

Водещи

Най-четени