„София филм фест”- във Велико Търново 21.04 | 11:54

Осем заглавия ще бъдат показани в старопрестолния град

От iNews.bg

Популярният  фестивал "София филм фест” отново гостува във Велико Търново, информира Дариг от Старопрестолния град. Осем заглавия са подготвили организаторите за жителите и гостите на старопрестолния град. Прожекциите на селекцията от кинопродукции от световна класа ще бъдат на 22, 23 и 24 април в Голяма зала на Общината. Билетите са на цени от 4 лева, 7 лева (за двама) и 3 лева (за повече от 3 филма).

Филмовият фестивал ще бъде открит с лентата "Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син”, чийто сценарист и режисьор е Иглика Трифонова. Прожекцията ще бъде излъчена на 22 април от 18,00 ч. В същия ден публиката може да гледа и кинопродукцията на Пенелопе Крус и Хулио Медем "Ма Ма”. Анимационната продукция на Реми Шайе "Дългият път на север”, "Жажда” на Светла Цоцоркова и номинираният за няколко награди "Оскар” филм "Каръл” са заглавията за съботния ден. На 24 април са прожекциите на филмите "Панама”, "С лице надолу” на Камен Калев и "Всичко ще бъде наред” на Вим Вендерс.

Събитието в старопрестолния град става факт благодарение на съвместните усилия на Арт Фест/София Филм Фест и Община Велико Търново, с подкрепата на Националния филмов център и верига киносалони Europa Cinemas.

Водещи

Най-четени