"Сцена на кръстопът" завладява Пловдив! Ще има вечер, посветена на незабравимия Тодор Колев 11.09 | 14:15

В следващите десет дни пловдивчани и гости на града ще имат шанса да се насладят на общо 22 спектакъла от 12 български театъра и гост трупи от Унгария и Украйна. Ламбо ще спази даденото обещание на финала на феста миналата година и ще се качи на сцената

От iNews.bg

Дългоочакваният десетдневен театрален празник "Сцена на кръстопът" започва днес в Плводив - Европейската столица на културата за 2019. Старт на фестивала ще дадат две премиери на пловдивския театър. Тази вечер публиката ще гледа спектакъла по песните на Стефан Вълдобрев "По-полека”. Утре пък Драмата ще представи новото си заглавие "Слава” на режисьора Стайко Мурджев.

"Отново е септември. Отново има опашки пред касата на театъра. Публиката ще види най-значимото от театралния живот в страната. Всичко любопитно и добро, което се случва на българската сцена, е тук, в Пловдив”, каза директорът на театъра Кръстю Кръстев.

В следващите десет дни пловдивчани и гости на града ще имат шанса да се насладят на общо 22 спектакъла от 12 български театъра и гост трупи от Унгария и Украйна. Ще има представяне на 4 книги, както и вечер, посветена на великия и незабравим Тодор Колев.

"7 от спектаклите са български заглавия. Десет са английски, вероятно в чест на Брекзит. Фестивалът ще посочи тенденциите в развитието на театъра у нас. В подбора на представленията е търсен баланс- да има удоволствие, съдържание, стойност и емоция”, каза актьорът Сава Драгунчев, който помага на бащата на фестивала Стефан Данаилов в организацията му.

Самият Ламбо ще спази даденото на пловдивската публика обещание на финала на феста миналата година и ще се качи на сцената, за да играе в представлението на Народния театър "Актрисата”. Това ще се случи в последния ден на Сцена на кръстопът- 21 септември.

Водещи

Най-четени