"Червените обувки" е носителят на голямата награда на "София филм фест" 27.03 | 09:45

Специалната награда на журито е за филма "Щипка карамфил" на режисьора Бекир Бюлбюл, продуциран от Турция-Белгия. Призът за режисура е присъден на Василис Кацупис за филма "В капан"

От iNews.bg

Филмът "Червените обувки", продукция от Мексико-Италия е носителят на голямата награда на 27-ото издание на "София филм фест". Лентата взима приза "София – град на киното" за най-добър филм в международния конкурс, съобщават от "Арт фест". Режисьор на "Червените обувки" е Карлос Айхелман Кайзер.

Журито в което влизат Милчо Манчевски (Северна Македония), Агнешка Смочинска (Полша), Александра Кочеф (САЩ), Милена Кънева (България-Италия) и Владимир Пенев (България) връчи голямата награда на "Червените обувки" за "простата история, фокусирана върху човечността, за уменията на авторите на филма, благодарение на които той е оригинален и уникален".

Специалната награда на журито е за филма "Щипка карамфил" на режисьора Бекир Бюлбюл, продуциран от Турция-Белгия. Призът за режисура е присъден на Василис Кацупис за филма "В капан". 

Водещи

Най-четени