10 дни Майски музикални дни в Кюстендил 04.05 | 18:59

Началото е тази вечер в градската художествена галерия

От Елена Кирилова

Днес е откриването на третото поредно издание на Майските музикални дни в Кюстендил, съобщава общината.

Началото ще бъде дадено в 18.30 ч. в градската художествена галерия, където ще бъде представен клавирен концерт на големия български пианист Атанас Куртев и учениците му Паскал Паскалев и Светлин Христов.

Концертът е посветен на Световната година на Ференц Лист и е по повод 200-годишнината от рождението на унгарския пианист и композитор.

На 9 май Майските музикални дни в Кюстендил ще продължат с клавирен рецитал на известната руска пианистка от Петербург Елена Колесникова, която ще изпълни произведения на Бах, Бетовен, Хайдн, Лист и Шопен.

Два дни по-късно, на 11 май, ще се състои концерт от камерна музика, на който публиката ще може да се наслади на новите лица на българската музикална сцена – Лилия Милчева – цигулка и Мила Милчева – пиано, които са носители на няколко награди от наши и международни конкурси.

Заключителният концерт ще се състои на 12 май. Тогава любителите на вокалното изкуство ще имат възможност да чуят изпълненията на един от най-популярните хорови ансамбли у нас - "Okta Voice”.

Всички концерти ще бъдат проведени в художествена галерия "Владимир Димитров - Майстора" от 18:30 ч.

 

Водещи

Най-четени