12-томна "Голяма енциклопедия България" 17.11 | 16:00

На обща цена от 224,80 лв. енциклопедията обхваща природата, историята, стопанството, науката и културата на страната ни

От Олга Андреева

На пазара вече се намира кн. 1 от поредица "Голяма енциклопедия България", която включва общо 12 тома и обхваща природата, историята, стопанството, науката и културата на страната ни.

Изданието е резултат от дългогодишния труд на огромен екип от автори, фотографи, редактори, включително от Научно-информационен център "Българска енциклопедия" при БАН, и има претенции да е най-пълната и най-съвременна енциклопедия, посветена на нашия народ и държава.

Събран е и е систематизиран огромен фактологичен материал за всичко съществено, станало по българските земи и сътворено от българския народ през 13-вековното му развитие, посочва БТА.

Енциклопедията съдържа 12 840 статии - за исторически и политически събития, политически и обществени организации, за предприятия, културни и научни институции, за природни обекти, селища, исторически места, културни, писмени и архитектурни паметници и забележителности, за български политически, обществени, научни, културни, стопански и други дейци, оставили трайна диря в живота на народа, и за чужденци, чиято дейност е свързана с България.

Отделните томове от енциклопедията ще излизат заедно с вестниците "Труд” и "24 часа” в четвъртък, през седмица, съобщиха ежедневниците. Първият брой беше на промоционална цена от 5,90 лв., но останалите ще струват по 19,90 лв., така че цялата енциклопедия на практика е на цена 224,80 лв., като при заявка на абонамент, цялото издание може да излезе 179,90 лв. Обзорното приложение "България" е в томове 2 и 3. 

Водещи

Най-четени