20 автора за "Животните с любов" 04.10 | 10:59

Изложбата „Животните с любов” се провежда втори път в столичната галерия „Арт Муза”

От Кремена Бедерева

Галерия "Арт Муза" представя изложба живопис, графика и фотография "Животните с любов", която ще бъде открита днес - 4 октомври и ще може да бъде видяна до 30 октомври 2012 г.

Изложбата "Животните с любов” се провежда втори път в столичната галерия "Арт Муза”. Тя е посветена на международния ден за защита на животните - 4 октомври и показва картини, графика, снимки и пластики, интерпретиращи тази тема.

Участват около 20-на автора: Алиса Pусенова, Ивон Кючукова, Георги Коларов, Кирил Деспотов, Мариана Кънева, Милена Цакова, Мари Басмаджиан, Мариан Стоев, Мария Бачикиджиан, Никол Клим и др. Независимо от избраната техника авторите са водени от своята любов към природата и животните.

Те ги смятат за членове на планетата земя, равностойни на нас. От библейски времена със създаването на света Бог е поръчал на човека да се грижи за земята и животните. Доколко изпълняваме тази божия заръка, всеки от нас си знае.

За радост са множеството хора, изпитващи любов към целия свят и към всички природни създания. Красотата е навсякъде само да съумеем да я видим.

Водещи

Най-четени