Cirque Du Soleil се завръща у нас с ново шоу 11.02 | 14:55

Мащабният акробатичен спектакъл Alegría ще се играе 5 пъти на цени от 40 до 110 лева

От Гергана Златкова

Cirque Du Soleil идва за втори път у нас след успеха на спектакъла "Saltimbanco”, който напълни столичната зала "Арена Армеец" пред февруари миналата година.

Датите на петте представления, които ще се състоят в рамките на три дни, през септември тази година са както следва: 20 септември (петък) от 20 часа, 21 септември (събота) – от 16 и 20 часа, 22 септември (неделя) – 14 и 18 часа.

Билетите за спектаклите ще бъдат на цени от 40 до 110 лева. Всеки от тях ще бъде с лимитиран капацитет до 5 000 души.

Cirque Du Soleil ще представи у нас нов мащабен спектакъл – Alegría.

Шоуто ще бъде представено от международен екип, включващ 55 акробати и музиканти от 15 държави.

Alegría е в бароков и оперен стил с пищни костюми, оригинална музика на живо и главозамайващ декор, който допълва удивителния атлетичен и артистичен спектакъл.

Резултатът е неповторимо съчетание от акробатични умения, сила и бързина, комбинирани с елегантно и ефирно изпълнение.

Alegría представя спиращи дъха акробатични номера като въздействащия Синхро-трапец или енергичния Въздушни лостове, където дръзките играчи на трапец "летят” покрай люлеещите се на повече от 12 метра над сцената въжета.

Представете си двама изключително гъвкави акробати, които съживяват монголското акробатично изкуство, и артисти, боравещи с пламтящи ножове около телата си в ритмичния и опасен Fire-Knife танц.

Енергията на младостта е представена в бързия Power Track – брилянтно синхронизирана хореография със скокове от трамплин, който е магически скрит под сцената.

В номера с руските лостове артистите "летят”, премятайки се и приземявайки се на греди, широки едва 10 см, поставени върху яките рамене на "прихващачите”.

При основаването си през 1984 г. Cirque du Soleil се състои от 20 артисти. Днес трупата предоставя на публиката висококачествено артистично представление. Компанията се състои от 5000 души, от които 1300 са артисти от 50 държави.

Cirque du Soleil е зарадвал повече от 100 милиона души в 300 града в 40 държави на 6 континента. Щабът се намира в Монреал, Канада. Трупата е носител на редица престижни награди, сред които Emmy, Drama Desk, Bambi, ACE, Gemeaux, Felix и Rose d’Or de Montreux.

Билетите могат да бъдат закупени от: касата на "Арена Армеец", касите на Тикетпро в билетния център на НДК, както и редица музикални магазини.

Водещи

Най-четени