Fuji и Ридли Скот с общ документален проект "Japan in a Day" 28.02 | 18:55

Ще ни напомня за разрушителното земетресение в Япония

От Ивайло Коралски

На 11 март 2012 година ще се навърши точно една година от катастрофалното земетресение и последвалото цунами, опустошили значителна част от източното крайбрежие на Япония и станали причина за загубата на хиляди човешки животи.

По този повод телевизията Fuji и братята Ридли и Тони Скот подготвят общ проект, който ще носи името "Japan in A Day" и трябва да ни напомни за опустошителната сила на природата, в конкретния случай видяна през обектива на обикновения човек.

Идеята на филма е да бъде своеобразен автопортрет на Япония, който да бъде подготвен от жителите на пострадалата страна. Проектът ще бъде духовно продължение на миналогодишния "Life in a Day”.

По същество, на 11 март желаещите да участват ще могат да заснемат и качат в YouTube видяната през техните очи опустошена част на Япония.

Точният адрес е www.youtube.com/JapanInADay

От своя страна Fuji ще предостави 200 камери за свободно ползване, които ще бъдат на разположение в най-пострадалите от природните катаклизми райони в Страната на изгряващото слънце.

Японската телевизия също ще качи свои кадри в Youtube, а неин екип след това ще подбере най-добрия видео материал за нуждите на проекта. Последнит ще бъде продуциран от Ридли Скот ("Пришелецът”, "Гладиатор”, "Телма и Луиз”, "Небесно Царство”, "Блек Хоук” и др.) и Тони Скот.

Всички избрани кадри ще бъдат професионално монтирани, като на този етап обаче все още не е ясно името на режисьора.

За момента е сигурно, че режисьорът на "Life in a Day” Кевин Макдоналд няма да бъде на същата позиция.

Цялата печалба от "Japan in a Day” ще бъде дадена в помощ на жертвите от земетресението и последвалото цунами.

Водещи

Най-четени