PARK(ing) Day в София 16.09 | 07:00

11 паркоместа в София ще се превърнат в сцени за творчество

От Петя Михайлова

Днес, 16 септември, столицата ще осъмне с 11 преобразени паркинг места, свободни от автомобили.

В рамките на един ден тези очертани паркинг места ще се превърнат във временни публични пространства с различно предназначение и дизайн.

Първият PARK(ing) Day София, организиран от фондация Credo Bonum в партньорство с американската организацията Rebar, ще се случи едновременно в над 180 града по света. Автомобил от кашони, телевизионно студио, "къмпинг" в щатските национални паркове и още много ще бъдат изненадите на парк(инг)ите, съобщават организаторите.

Първите участници в PARK(ing) Day и техните парк(инг) локации са: фондация Credo Bonum – парк(инг) на ул. Славянска 2, Посолство на САЩ в България – парк(инг) пред храм-паметник "Св. Александър Невски", Полски институт в София – парк(инг) на ул. Веслец 12, Институт Сервантес – парк(инг) с подкрепата на Нов Български Университет на ул. Съборна 1, БНТ – парк(инг) на ул. Сан Стефано 29, Икономедия/в-к Дневник – парк(инг) на ул. Иван Вазов 10, Програмата free guide – парк(инг) на ул. Иван Шишман, Vivacom с два парк(инг)а пред Телефонна палата, ул. Ген. Йосиф В. Гурко 4 и на бул. Цариградско шосе 115 /The Mall/, Dunlopillo by Ora-Ito – парк(инг) пред Народно събрание (около статуята на Цар Освободител), Интерпред - парк(инг) на бул. Драган Цанков 36 пред сградата на Интерпред.

11-те парк(инг)а ще отворят около 9 часа в петък и ще затворят около 18 часа в същия ден. Парк(инг)ът на фондация Credo Bonum на ул. Славянска 2 ще служи като информационен център за останалите паркове и ще работи до по-късно, както и парк(инг)ът пред Институт Сервантес.

Инициативата е също част от Европейската седмица на мобилността, в която София ще участва между 16 и 22 септември, подкрепена от Асоциация за развитие на София.

 

Водещи

Най-четени