Scorpions пак идват в София 01.02 | 15:11

Легендарните германци ще свирят у нас по случай 5-ия си юбилей на сцената

От iNews.bg

Легендите на хардрока Scorpions отново ще свирят в София. Германската банда идва за концерт у нас, който ще се състои на 17 юли в столичната зала "Арена Армеец". Така близо 6 години, след като Scorpions официално казаха "Сбогом!" на феновете си в България в рамките на прощалното си турне през 2010 г., сега те отново идват да зарадват почитателите си. София е една от спирките в турнето на Scorpions, с което легендарната немска група празнува своите 50 години на сцената. Шоуто ще започне в 20:00 ч., а негов организатор е "София Мюзик Ентърпрайсис".

Освен със серия концерти, Scorpions отбелязват петия си юбилей и с нов албум, 19 поред за групата – Return To Forever. Той се радва на огромен интерес от страна на меломаните, като попада в Топ 10 в редица страни, включително Франция, Германия, Гърция, Япония и Швейцария, съобщава БГНЕС. Новият албум става факт, след като музикантите решават да довършат свои идеи за песни, започнати през 80-те години на ХХ век, но нереализирани до ден днешен.

Билетите за концерта на Scorpions в София ще се продават на цени от 50 до 120 лв. в зависимост от категорията и мястото в залата и могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, както и онлайн. Продажбата започва тази сряда, 3 февруари 10:00 ч. Първите 200 билета от всяка ценова категория ще са на промоционална цена с 10% отстъпка.

Scorpions са продали над 100 милиона албума и са изнесли над 5000 концерта в повече от 80 страни. Великолепната петорка планираше да сложи край на кариерата си през 2012 г., но това така и не се случи. В началото на прощалното им турне с 200 концерта, легендарните музиканти дори не са си представяли огромния интерес и пълните зали при всяка среща с публиката. Концертите им предизвикват истински фурор сред хилядите фенове от различни поколения. Именно любовта на публиката вдъхновява музикантите да поемат отново на едно много специално турне, което ще премине и през България.

Най-четени