Z, като зомби! 16.03 | 15:22

Романът "Z-та световна война" с премиера у нас

От Ивайло Коралски

Издателство "Изток-Запад" ще издаде популярния роман "Z-та световна война" на родна територия.

"Z-та световна война" се превърна в абсолютен феномен на Запад, а екранизацията с участието на Брад Пит в главната роля, е режисирана от Марк Форстър.

Форстър е отговорен за такива хитове като "Ловецът на хвърчила" и "Спектър на утехата", а лентата ще се появи по световните екрани през декември.

В романа "Z-та световна война" авторът Макс Брукс – син на кинолегендите Мел Брукс и Ан Банкрофт, майсторски съчетава брилянтен стил и интелигентна фабула, създава провокативен разказ, редувайки експресивния шок с антиутопиите и социално-психологическия реализъм.

"Z-та световна война" не е просто развлекателен хит, а преди всичко сатирична алегория, която съвършено проследява обществено-политическия живот на планетата – и на лично, и на глобално равнище.

По повод издаването у нас на "Z-та световна война" наскоро стартира и нестандартен литературен конкурс, организиран от сайта "Аз чета".

Книгата ще бъде на пазара от 2 април, а с художественото ѝ оформление се е заел самият Петър Станимиров – любимец на три поколения и издател-оформител на Стивън Кинг в България през 90-те години.

Водещи

Най-четени