Александра Сърчаджиева грабна „МаксиМ“ 29.03 | 08:44

Театралните награди отличиха още Ангел Генов и Стефка Янорова

От Олга Андреева

Ден след като бяха раздадени наградите "Икар", театър "Българска армия" раздаде и своите награди "МаксиМ" за актьорски постижения в 20-о юбилейно издание.

За тазгодишните награди бяха номинирани всички актьори, участващи в постановките, реализирани в сезон 2011/2012 г., с изключение носителите на наградите "МаксиМ” 2011 г., посочват от театъра. 

Надпреварата спечелиха Александра Сърчаджиева и Ангел Генов. Дъщерята на Пепа Николова грабна наградата за водеща женска роля за ролята си на Катерина в "Железният светилник”.

За ролята си на Орландо дьо Боа в "Както ви харесва” и на Лазар в "Железният светилник” Ангел Генов си заслужи наградата за водеща мъжка роля.

Стефка Янорова беше отличена за поддържащите ѝ роли в "Сега или никога” (Жената), в "Както ви харесва” (Фебе) и в "Железният светилник” (Стойна).

Отдел – помощник режисьори беше отличен с наградата за техническите служби "Златен чук".

В края на март по традиция се раздават годишните награди "МаксиМ", учредени през 1993 г., по инициатива на актьорската трупа в театър "Българска армия", като алтернатива на престижните театрални награди "Аскеер”, които Академия "Аскеер” връчва на своите колеги от другите театри всяка година в навечерието на 24 май.

Причината е, че актьорите, режисьорите и сценографите от състава на театър "Българска армия” гласуват за номинирани и наградени и самите те нямат право да се "самонаграждават” с "Аскеер”.

Водещи

Най-четени