Американска кинодокументалистка с майсторски клас у нас 21.03 | 08:49

Мелъди Гилбърт дава своите десет съвета в областта на документалните филми

От Олга Андреева

Американската кинодокументалистка Мелъди Гилбърт ще проведе майсторски клас у нас на тема "Документални филми. Десет години. Десет съвета.”

Понастоящем Мелъди преподава кинодокументалистика и мултимедийна журналистика в Американския университет в Благоевград.

Нейният майсторски клас, който се провежда със съдействието и подкрепата на посолството на САЩ в България, ще се състои на 30 март (петък) от 13.00 часа при вход свободен в кинозалата на НАТФИЗ "Кр. Сарафов”, съобщиха от театралната академия.

Гилбърт ще представи клипове от своите пълнометражни документални филми и ще сподели своите "най-първостепенни 10 съвета за правене на документални филми”. От 2002 г. насам Мелъди е режисирала, заснела и продуцирала, а в някои случаи и монтирала, шест пълнометражни филма: "Married at the Mall”, "Whole”, "A Life Without Pain”, "Urban Explorers: Into the Darkness”, "Disconnected” и "Fritz: The Walter Mondale Story".

На уебстраницата www.frozenfeetfilms.com можете да видите трейлъри от нейни творби, както и да намерите повече информация за Мелъди.

Мелъди Гилбърт е определяна като един от най-безстрашните кинотворци в съвременното документално кино. Нейни филми са били удостоявани с награди и показвани на фестивали и по телевизионни канали по света (Sundance Channel, PBS, RTL Germany, TF1 France, YLE Finland и други).

В последните няколко години са осъществени ретроспективни прожекции на нейните филми в Минеаполис, Сан Франциско и София. 

Водещи

Най-четени