Английски техно събор започва край родопско село 03.06 | 19:00

Англичаните са омагьосани от величествените Родопи

От Андриян Георгиев

Английски техно събор започва тази вечер в местност над родопското село Полковник Серафимово, съобщава БТА.

Десетки англичани пристигат с полети от Великобритания, за да се включат в събора, организиран от заселили се в Родопите английски семейства.

Палатков лагер и озвучаване за техно парти са разположени в местността Резванце над селото. Част от оборудването е докарано директно от Англия, обяснява DJ Марк, който ще се грижи за настроението на чуждестранните съборяни тази вечер.

Полковник Серафимово е разположено сред прекрасна природа, като всички гости от Великобритания са категорични, че това е магическо място, разказва Ан, една от англоговорящите обитателки в селото. Тя  живее от три години в Родопите и възнамерява да остане тук, привлечена от неповторимата природа. Ан черпи гостите на събора с традиционна българска мусака, за която смята, че е кулинарен шедьовър.

Предимно техно, хаус и брейк ще звучи на съборното парти тази нощ. Невероятно усещане е да танцуваш и слушаш тази музика на върха на планината сред толкова красива панорама, обяснява 21-годишната Криста.

Тя е долетяла от Великобритания по покана на свои сънародници, заселили се в Родопите. Замисълът на събора е да споделим и покажем тази красота на нашите приятели от Англия, твърди Ан.

Английският събор продължава до неделя.

Водещи

Най-четени