Анри Кулев: От подкрепа за културата отидохме във финансови подкрепи за едно комерсиално кино 01.08 | 16:20

Обещанията винаги ще бъдат обект на ирония, смята професорът аниматор и режисьр

От iNews

"Винаги ме е блазнела идеята за рисунки, които да обобщават и да поставят по-разширени измислици върху конкретната политическа обстановка. Обещанията са малко тип хайку, вятърът ги пише по небето. Те винаги ще бъдат обект на ирония, усмивки. Но и от обещание на обещание има цял космос". 

Това сподели пред БНР проф. Анри Кулев, режисьор и аниматор, по повод негова рисунка за големите и малките обещания на политиците. 

"Трябва да се променят нещата, но начинът, по който това става, ме учудва, обижда и изненадва. Виждам едно и също - агресията, смешните неща". 

В предаването "Неделя 150" проф. Кулев допълни: 

"Нещо случило ли се е? Може би Европейският съюз вече залязва, защото хората - ветропоказатели се ориентират тотално към Америка. Кажете, да се ориентираме и ние, всичките смешкаджии, които работим в българската култура". 

На въпрос какъв трябва да бъде бъдещият министър на културата, проф. Анри Кулев отговори: 

"Да бъде министърът на културата на България. Очаквам министерството и всички хора да разберат защо дават пари за българската култура... От подкрепа за културата отидохме във финансови подкрепи за едно комерсиално кино". 

 

Водещи

Най-четени