Балчик посреща "В Двореца" и догодина 17.11 | 20:17

Международният фестивал на късометражното кино няма да бъде местен във Варна

От Олга Андреева

Балчик обещава да бъде домакин на едно от най-значимите културни събития догодина - Международния фестивал на късометражното кино "В Двореца".

Форумът ще отбележи десетата годишнина от своето създаване и отново ще събере автори на късия киноформат от десетки държави, съобщават от общината по повод публикации за преместването на фестивала във Варна.

БТА посочва, че в писмо до общината директорът на фестивала Цанко Василев е оценил високо подкрепата на местната власт за културното събитие и е коментирал като неуместни подобни публикации.

Фестивалният екран представи това лято в Балчик 114 филма от 39 държави.

Организаторите на форума - община Балчик и фондация "Формат СФФ", винаги са работили за представяне на различни артистични форми в морския град, заявяват от общинската администрация.

Фондацията е партньор на общината и в новия проект "Балчик - сцена на изкуствата", за който е осигурено финансиране по оперативната програма "Регионално развитие" за повече от 525 000 лева.

Средствата ще бъдат изразходвани за иновативни културни събития в туристическия град, включително и за закупуване на т. нар. плаващ екран, който ще бъде поставен в морския залив и ще представя филми, концерти, театрални спектакли.

Водещи

Най-четени