Белослава, Васко Василев и Нина Николина в “Салон на изкуствата” 03.05 | 15:58

Фестивалът обединява произведения от музиката, театъра, киното и пластичните изкуства

От Олга Андреева

Българската култура на днешния ден ще бъде фокусът на седемнадесетото издание на пролетния фестивал "Салон на изкуствата”, което ще се проведе от 13 до 31 май в НДК.

На едно място и в различни пространства ще си дадат среща произведения от музиката, театъра, киното и пластичните изкуства, създавани от българи навсякъде по света и обединени от мотото "Говорите ли български?”.

Това обявиха на пресконференция Десислава Бинева, изпълнителен директор на НДК, кураторът на салона Георги Тошев и водещият Георги Любенов.

В пресконференцията взеха участие музикантът Васко Василев, който ще открие фестивала с концерта си, както и Нина Николина, Михаил Йосифов и Стефан Вълдобрев, чиито проекти са продуцирани от НДК, посочи "Булфото".

Единствената награда на салона ще получи Йълдъз Ибрахимова. В програмата ще бъдат представени още Нина Николина с Берковската духова музика, Камен Донев, Любо Киров с голямо музикално шоу и множество гост-звезди навръх празника 24 май.

За първи път ще бъде представен и новият проект на Белослава и Деси от "Фючър шок”. Акценти в програмата са участието на нашумелите JP3, Мишо Йосифов секстет с проекта "Swing-ирай България”, поредицата класически концерти, изложбите на Кольо Карамфилов, Стефан Божков и Буря Стефанова, фестивалът на документалното кино "Портрети” в кино "Люмиер", представлението студентите от Нов български университет на Възкресия Вихърова "Бит” и хитовите спектакли на балет "Арабеск".

За първи път тази година част от продукцията ще бъде показана паралелно с програмата в София и във Фестивален комплекс – Варна.

Водещи

Най-четени