Буги Барабата издъхнал часове след операция 22.07 | 10:40

Кончината на известния музикант потопи в скръб бранша

От iNews.bg

Изненадващата вест за смъртта на известния музикант Буги Барабата потресе бранша. Първоначално не се знаеше какво точно е довело до трагичната развръзка с него. Сега се разбра, че в петък Барабата е бил опериран, а в събота през нощта е починал. Това осветли новинарят от Нова телевизия Богомил Грозев. Не е ясно точно каква е била обаче интервенцията, която е претърпял той.

Буги Барабата е творчески псевдоним на Марио Събев. Роден е на 24 декември 1960 г.

Той е автор на всичките песни в шестте албума на групата: "Песни от гаража", "Лоши времена", "Срещу вятъра", "18 карата кал", "Без право на обжалване" и "Бесните кучета на блуса". Съавтор на хита на Васко Кръпката – "Няма бира". За Георги Минчев е написал песента "Равносметка"."

Видяхме се на "Цвете за Гошо" в началото на юни. Той сподели, че е болен, но не искаше да се оплаква и мрънка", казва за Барабата Васко Кръпката.

Незаменимото чувство за хумор на Марио Събев, както е истинското име на легендарния изпълнител, ще остане завинаги в сърцата на най-верните му почитатели. Васко Кръпката, с когото създават вечния рок хит "Няма бира", си спомни за началото на запознанството им им. 

"Преди много години дойде у нас, след като бях направил "Подуене Блус Бенд", и ми каза: "Аз съм Буги от Коньовица, имам едни идеи за песни и искам да ти ги подаря, защото много ми харесва вашата група", разказва Кръпката пред "България Днес". След съвета на Васко да ги изпее сам Буги Барабата създава "Бараби Блус Бенд", с които свири до последно.


Водещи

Най-четени