Бургаският Драматичен театър с успехи през 2011 г. 17.01 | 07:09

Театърът се е радвал на двойно повече публика и повече представления

От Елена Кирилова

Бургаския Драматичен театър "Адриана Будевска" се е радвал на два пъти повече зрители и представления през изминалата година, съобщи директорът на театъра Борислав Чакринов, цитиран от агенция "Фокус".

Докато по време на предишни сезони зрителите са били около 25 хил., то през 2011 г. техният брой е достигнал 53 хил. души. Благодарение на това татърът е реализирал печалба от 350 хил. лева, което е почти двойно повече в сравнение с преди.

Добрите новини не свършват дотук, защото на сцената на Драматичния театър са се играли 80 постановки повече, а общият им брой е 180.

По думите на директора в края на февруари е предвидена пробна прожекция в общинското кино. То също е в ремонтираната сграда на театъра и именно там ще се състои десетото издание на "София филм фест на брега" през март месец.

От театъра посочват, че първата премиера за 2012 г. ще се състои на 16 януари, когато публиката ще има възможността да гледа "Мъже на изчезване. Но това е само началото на честването на 100-годишнината на театъра.

На 17 януари е премиерата на представлението "Приключения опасни с герои сладкогласни" от Недялко Йорданов, репетициите на което започват още утре.

Чакринов обяви, че театърът ще възобнови работата си със студенти от НАТФИЗ, благодарение на което бургаската публика ще може да гледа и новите актьорски попълнения на своя сцена.

Студентите ще играят в представленията "Норвегия днес" на Петьо Пейков и "Провинциални анекдоти".

Водещи