В Америка ще гледат две български пиеси 21.01 | 11:57

Пиесите на Теодора Димова и Яна Борисова ще бъдат представени в Ню Йорк

От Елена Кирилова

Две български пиеси ще бъдат представени на Фестивала на жени драматурзи от Централна и Източна Европа в Ню Йорк, съобщават от Младежки театър "Николай Бинев”.

Честта да се представят в САЩ ще имат Теодора Димова с пиесата "Невинните”, по романа й "Майките”, както и Яна Борисова с "Приятнострашно”.

На 28 януари екип от режисьор и актьори ще покаже "Невинните”, а на 4 февруари ще се проведе театрализираният прочит на "Проятно страшно”. Събитията се организират в Генералното консулство на България.

Пиесите ще бъдат представени в рамките на инициативата Immigrants' Theatre Project, представил над 250 писии с международни екипи.

Тазгодишното издание на фестивала на драматургията на авторки от Централна и Източна Европа ще бъде посветен на 30-годишнината на Съюза на жените професионалисти в театъра.

В рамките на събитието гостите ще видят осем нови пиеси от последните 5 години. Произведенията са от България, Румъния, Словакия, Чехия, Унгария и Словакия.

Подборът на заглавията е станал на база критерии, оценяващи художествените им качества и новаторството, както и на база наградите им.

Водещи

Най-четени