Валя Балканска отбеляза 70-годишния си юбилей с концерт в Пловдив 26.05 | 18:54

Стотици изпълниха пл. "Стефан Стамболов", за да се насладят на космическия глас на певицата

От Андриян Георгиев

Народната певица Валя Балканска отпразнува с пловдивчани и с гости на града 70-ия си рожден ден. Стотици изпълниха пл. "Стефан Стамболов", за да се насладят на космическия глас на певицата.

Концертът започна след музикално шествие на гайдарите от фолклорния ансамбъл "Родопа" - Смолян, по главната улица на града. 

"Днес се чувствам много добре, защото съм на добро място, сред добри хора и приятели, и на всички пожелавам здраве и хубави дни", каза след концерта Валя Балканска, цитирана от БТА. "Изпяла съм много песни, но не всичко може да се изпее, защото животът е кратък".

Според Валя Балканска всяка песен е красива за себе си и това е причината да няма любима песен.

"Пея родопски песни, защото "камъкът си тежи на мястото и не е хубаво да се бъркат нещата - родопчанката трябва да пее родопски песни, добруджанката - добруджански", посочи Валя Балканска. 

Певицата отбеляза, че родопската песен без гайдата е нищо и това е инструментът, който може всичко - да пее и да плаче. Затова тя благодари на Бог, че е я срещнал с гайдаря Петър Янев.

"Господ ме е дарил с много скъпо нещо и затова пожелавам много здраве и успех на цялото му семейство, които вървят по неговия път", добави тя. 

На въпрос как поддържа гласа си, Валя Балканска отговори: "С работа и с чистия въздух в Родопите!"

Водещи

Най-четени