Ваня Щерева влиза в киното с мръснишки филм 20.05 | 10:45

Певицата готви екранизация на първия си роман „Образцов дом“

От Надежда Стоянова

Актрисата, певица и писателка Ваня Щерева отпразнува 10 години откакто влезе в дебрите на литературата. Блондинката отбеляза юбилей на дебютния си роман "Образцов дом" с пето издание на книгата и купон с приятели. По този повод беше подготвила и специално филмче с Карла Рахал и Стефания Колева, с което да загатне какво предстои занапред.

"Образцов дом" разказва за две момичета – Юлия и Петя, които отчаяно искат да срещнат любовта. Непрекъснатите им опити обаче да привлекат вниманието, а и да го задържат, обикновено удрят на камък. Основната тема е кога ще бъдем щастливи, а търсенето на отговор ражда доста забавни разговори с мръснишки елементи. Затова и авторката все още не позволява на дъщеря си да прочете книгата.

"В общи линии аз съм една певица, която поизвади един-два полухита и един закъснял албум. Снима се гола за корицата на Playboy и спря дотам. За която обаче все още пишат по вестниците. Присъствам редовно по жълтите колонки в пресата, дори нищо съществено да не правя, те решават, че е интересно. Истината обаче е, че аз съм една средностатистическа "звезда", която се изрисува с татуировки, продупчи се къде ли не, обръсна си главата и се разведе. Ей тия четири нормални неща, които дадоха много хляб на медиите. А, и още едно петно – влюбих се и разлюбих два-три пъти...", каза Ваня, когато излезе четвъртото издание на книгата.

В момента Щерева планира да направи пълнометражен филм по тази женска история, напомняща малко за "Сексът и градът". Засега обаче не може да говори конкретно за нея, тъй като всичко е в начален стадий. Добавила е нови 10 глави в книгата, за да разберем какво се случва с Юлия и Петя след десетилетие и с кого са се срещнали.

"Почти нищо не се промени за тези десет години. Няколко килограма в повече и някоя друга дребна бръчка. Малко по-сериозни сме станали, обаче не сме загубили смешното", разказа пред iNews Ваня.

Категорична е, че е изпуснала много неща, но отказва да сподели какви. Ще чакаме да видим в лентата, за която предстои да прави специален кастинг. Първо обаче трябва да напише сценария и да намери финансиране за идеята си, обясни още писателката.

Снимки от промоцията на петото издание на книгата "Образцов дом" можете да видите в галерията.

Водещи

Най-четени