Варна с три премиерни спектакъла 09.04 | 18:26

Две театрални постановки и един оперен спектакъл се поставят премиерно пред варненска публика

От Олга Андреева

Драматичният театър и Държавната опера във Варна са подготвили три премиери за жителите и гостите на града тази седмица.

Владислав Виолинов ще влезе в ролята на прочутия любовник в премиерната постановка "Дон Жуан или любовта към геометрията" на режисьора Георги Михалков. В пиесата актьорите ще играят с повече от 100 костюма.

Постановката не е препоръчителна за зрители под 14 години, предупреди директорът на театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова.

Студенти от учебния театър на НАТФИЗ и варненски актьори ще излязат заедно на сцената за премиерата на пиесата "Гленгари Глен Рос" на американския драматург Дейвид Мамет.

Тази постановка е част от проекта на главния режисьор на Варненския драматичен театър проф. Пламен Марков, който поставя спектакъла, за реализация на млади артисти на сцените на големите театри у нас, посочва БТА.

Навръх Велики четвъртък ще бъде премиерата на операта "Севилския бръснар" на Росини с режисьор Антонио Петрис и диригент Стефано Сегедони.

С нея ще бъде закрит 13-ят Великденски музикален фестивал във Варна. На сцената ще излязат само италиански артисти, българското участие ще бъде на хора и балета на варненската опера. 

Водещи

Най-четени