Вечер на тангото в София с аржентинска двойка 28.04 | 15:31

Официална гала милонга ще открият Адриан Вередиче и Алехандра Оберт

От Олга Андреева

На 30 април софийската публика ще има възможност да се наслади на шоуто на една от най-интересните двойки на световната танго сцена, Адриан Вередиче и Алехандра Оберт, съобщиха организаторите.

От 20:00 ч. в Чешкия клуб аржентинците ще направят демонстрация пред представители на танго общността о България и съседните страни и ще открият гала милонга ("милонга” се наричат клубовете и събиранията, на които се танцува).

Участието в гала милонгата е част от посещението на Адриан и Алехандра в България и част от световното им турне за 2011 г. в Европа и Америка.

Аржентинските преподаватели, хореографи и танцьори ще водят интензивен тридневен семинар по аржентинско танго в София, който започва утре, 29 април, и ще продължи до 1 май.

Събитието се осъществява с подкрепата на аржентинския посланик Гилермо Асрак. Гала милонгата ще е отворена за всички, които имат желание да се потопят в магията на танго.

Организаторите от асоциация tango.bg се надяват по този начин да популяризират не само танца, но и танго културата като цяло.

Водещи

Най-четени