Водата е центърът на спектакъла "Еликсир" 15.11 | 15:49

Създателите на шоуто предлагат въздействащо аудио-визуално преживяване

От Елена Кирилова

Танцовият спектакъл "Еликсир" на "Садхана денс", посветен на водата, ще бъде представен на 20 ноември от 19 ч. в Учебния театър на НАТФИЗ, съобщава БТА.

След като представлението приключи е предвидена дискусия със звездата на BBC Куентин Купър.

Зрителите ще могат да видят в едно съвременна хореография, въздействаща арт инсталация, дигитална прожекция и музика на живо в рамките на спектакъла. Той изследва темата за културната връзка на човека с водата в свят, където нейният недостиг е един от най-плашещите проблеми.

"Еликсир" е дело на хореографа и артистичен директор на "Садхана денс" Субатра Субраманиам. Спектакълът е резултат от преживяванията му в Индия и Арктика, както и опита му като учител в Лондон и директор "Образование" към проекта "Климатични промени" на Кейп Фаруел. Последният акцент пада върху времето, което е прекарал в индуистките общности в Нунавут, Канада и Гренландия.

Спектакълът предлага поглед към класическия индийски танц, показан от четирима танцьори. Чрез ритуали, игри и всекидневни практики те проследяват борбите, оцеляването, недостига и нестабилността.

Пръст в "Еликсир" има и прочутият скулптор Джош Баум, както композиторите и художници Кати Хинде и Матю Олдън.

Идеята на авторите е да създадат въздействащо аудио-визуално изживяване за публиката, докосвайки я до звуците и красотата на водата.

Водещи

Най-четени