Военноисторическият музей в нова светлина 07.02 | 11:54

Нововъведенията включват детски музей, нови временни изложби и обновена визия

От Цанка Донкова

Националният военноисторически музей заблестява с нова светлина. Той ще впечатлява посетителите си с новоизградена зала за временни изложби "Българският военнопромишлен комплекс", Детски музей МИГ – мислители, изобретатели, герои, и реновирана експозиция, съобщават от музея.

За първи път публиката ще може да се докосне до постиженията и развитието на българския военнопромишлен комплекс. Това ще се случи в специално изградена зала за временни изложби. В нея посетителите ще се запознаят отблизо с историята и днешния ден на съвременното българско оръжейно производство.

Сред новостите в музея е интерактивният Детски музей МИГ – мислители, изобретатели, герои. Той е предназначен за деца от 3 до 12-годишна възраст, и има за цел да подпомогне възпитаването на толерантност, взаимопомощ, уважение към хората и моралните ценности.

Малчуганите ще могат да разиграват стратегически и ролеви игри, които ще им представят интересни факти и събития от военната ни история, вълнуващи разкази за герои, технически изобретения, направени за военни цели, превърнали се в неизменна част от ежедневието ни.

Обновена визия имат и залите "Български военни униформи", "Отличия на държавните глави на България" и "Хладно и огнестрелно оръжие".

Обновената експозиция на Националния военноисторически музей ще бъде официално открита от министъра на отбраната Ангел Найденов в присъствието на министъра на културата д-р Петър Стоянович на 7 февруари.

Водещи

Най-четени