Време е за фестивала „Опера в парка” 04.06 | 11:58

Балет, опера и мюзикъл за най-малките ще очакват столичани в парка на Военната академия

От Олга Андреева

Лятото чука на вратата, а с него идват и безброй предложения за културни прояви на открито.

Поредната инициатива е превърналият се в традиция летен фестивал "Опера в парка”, който е част от календара на културните събития на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата.

10 юни-6 юли е периодът, в който можем да изберем да присъстваме на някое оперно или балетно представление в парка на Военната академия "Г. С. Раковски".

Началото ще постави балетът "Лебедово езеро" по Чайковски на 10 юни от 20 часа. На 14 и 15 юни се гответе за "Силфида" от Херман Льовенскьолд, а 16 и 17 са запазени за балета "Зорба гъркът" с музика от Микис Теодоракис. Началото е 20 часа.

С премиера на "Атила" на 22 юни от 20 часа ще започне оперната част в програмата, посочват от Столична община. Операта от Джузепе Верди ще бъде представена още на 23, 24, 28 и 30 юни, както и на 1 юли.

"Любовен еликсир" от Гаетано Доницети е другата опера, която ще зарадва столичани на 5 и 6 юли.

В "Опера в парка" е предвидена и детска образователна програма. Музикалната приказка-мюзикъл от Александър Владигеров "Червената шапчица" ще зарадва най-малките на цели осем дати – 10, 16, 17, 23, 24, 29 и 30 юни, и на 1 юли – все от 11 часа.

Водещи

Най-четени