Въведение Богородично е 21.11 | 07:33

Отбелязваме Деня на християнското семейство

От Цанка Донкова

Въведение Богородично е. Днес се чества Деня на християнското семейство.

По случая ще се проведат различни културни и забавни мероприятия в страната.

В Благоевград участие в инициативите ще вземат различни културни институти, сред които Кукленият театър, Младежкият дом, Центърът по изкуствата, Камерната опера, Обединеният детски комплекс, Народното читалище "Никола Вапцаров", Регионалната библиотека "Димитър Талев", съобщиха организаторите от Общината.

В Младежкия дом е предвидено да се проведе представление на Кукления театър. Обединеният детски комплекс пък ще "прегърне" своите приятели в Дома за деца, лишени от родителски грижи, с празничен концерт-спектакъл на свои възпитаници, допълва БТА.

От 17:00 часа в Младежкия дом ще започне и развлекателното състезание "Моето семейство спортува заедно". То се провежда всяка година, като едно от основните изисквания към участниците е те да имат роднинска връзка. Това означава, че отборите могат да бъдат от деца и родители, братя и сестри, братовчеди, баба, дядо и внуче.

 

По същото време в зала "22 септември" Центърът по изкуствата организира празник под наслов "Нашето голямо задружно семейство".

Водещи

Най-четени