Габрово дава старт на карнавалния сезон 08.11 | 19:14

На 11 ноември ще бъде представен фестивалът в македонския град Струмица

От Олга Андреева

Фестивалът в македонския град Струмица ще бъде представен от Дома на хумора и сатирата в Габрово.

На 11-ти по традиция карнавалните градове в Европа започват подготовката си за следващия сезон, а в Габрово ще срещнат гостите си и с организаторите на известен карнавал от някоя от европейските страни, съобщи Север.бг.

Фестивалът в Струмица се провежда в навечерието на великденските пости и набира все по-голяма популярност с пъстрите си тържества, еротични елементи и конкурси за афоризъм и карикатура. За него ще говори писателят-хуморист Ристо Филчевски.

Изложба с 50 фотографии от последните две издания на събитието пък ще представи не само карнавала, а и културната традиция на струмишкия край.

Още една фотоизложба ще бъде открита на 11 ноември в Дома на хумора и сатирата. Тя ще е посветена на последното издание на габровския майски фестивал и на фотопленера "Смях пред обектива или габровски фотошеги в действие", провел се между 21 и 24 май в Боженци.

Началото на карнавалното време ще бъде отбелязано на 11 ноември в 11 часа и 11 минути, като от присъстващите се иска да са с маски и карнавални костюми.

Водещи

Най-четени