Готвят премиерите за новия театрален сезон 20.06 | 11:44

В ТБА вече репетират за октомври, готвят се и за лятно турне по морето

От Олга Андреева

В началото на октомври Театър "Българска армия” ще посрещне верните си почитатели с две нови постановки.

Доволни от изминалия театрален сезон, от ТБА вече мислят как да зарадват почитателите на театралното изкуство.

Вече са в последния си етап репетициите на "Кой се страхува от Вирджиния Улф?” (от Едуард Олби).

Удостоеният с "Икар" за "Цялостно творчество” Красимир Спасов репетира усилено с актьорите Иван Радоев, Стефка Янорова, Веселин Анчев и Радина Кърджилова.

На 5 юли пък Диана Добрева, носителка на "Аскеер`07”, започва работа върху друг амбициозен и мащабен проект – "Декамерон”, който също ще бъден представен пред публика в началото на октомври.

Стайко Мурджев и Николай Ламбрев-Михайловски също са в готовност да започнат постановъчната си работа на сцената, съобщават от ТБА.

През изминалия сезон театърът предложи три нови представления - съвременната комедия на Камен Донев "Кръщене”, "Железният светилник” по епохалния роман на Димитър Талев и "Евгений Онегин” по друг образец в световната литература – този на Ал. С. Пушкин.

Междувременно през целия юли и август трупата на театъра ще бъде на турне по северното и южното Черноморие с постановките "Сега или никога”, "Секс, наркотици и рокендрол”, "Кръщене”, "Железният светилник”, "Последни поръчки”, "Лалугер”.

В четири последователни дни в началото на юли пък (от 1 до 4 юли) гостите и жителите на Банско ще могат да видят "Най-доброто от афиша на Театър "Българска армия”.

Те ще се насладят на "Железният светилник” (по Димитър Талев, постановка Асен Шопов), "Кръщене”, "Последни поръчки” (от Джон Пристли) и "Лалугер”.

Веднага след това, спектаклите на ТБА ще отпътуват към почитателите си в Разлог и Симитли.

Водещи

Най-четени