Групата "Интелиджънт мюзик проджект" ще представи България на "Евровизия" 25.11 | 18:59

Българската супергрупа представя страната ни на конкурса в Италия през май следващата година с песента Intention. Вокалистът на Rainbow, Рони Ромеро, е в състава на българското участие

От iNews

България отново ще е на сцената на Евровизия през май 2022 г. В Торино, Италия – страната ни ще бъде представена от супергрупата Intelligent Music Project. 14-тото участие на България на престижния международен конкурс е в партньорство между Българската национална телевизия и продуцентската компания Intelligent Music Ltd. Това обявиха днес на специална пресконференция генералният директор на Бългаската национална телевизия Емил Кошлуков и д-р Милен Врабевски – създател, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project.

Начело на Intelligent Music Project като неизменна част от състава ще застане настоящият вокалист на легендарната група на Ричи Блекмор Rainbow – Рони Ромеро. Заедно с него, на сцената на Евровизия догодина ще се качат и останалите музиканти от групата – Стоян Янкулов-Стунджи, Бисер Иванов, Славин Славчев, Иво Стефанов и Димитър Сираков. Те ще представят България с песента Intention (Намерение). Автор на музиката и текста на парчето е д-р Милен Врабевски. Той споделя, че песента поставя въпроса за личната вътрешна борба на всеки от нас с остарелите модели на вяра и поведение, които ни дърпат назад. Песента ще е готова съвсем скоро, а фенове на групата ще могат да я чуят на предстоящото им турне през декември, веднага след официалното ѝ представяне в ефира на БНТ 1.

"БНТ ще продължи традицията за участие на България на най-престижния музикален конкурс в Европа. Като обществена медия, наш дълг е да отворим вратите на българската музика към света. През 2022 ще представим страната ни с рок на световно ниво и се надявам песента да бъде оценена и подкрепена, както в България, така и в чужбина.", заяви генералният директор на БНТ, Емил Кошлуков.

 "С оглед утвърждаващата се тенденция за завръщане на рок музиката на европейската сцена, с нашите партньори от БНТ вярваме, че този международен, но в основата си напълно български проект, работещ изцяло за името на България по света, ще представи повече от успешно страната ни на предстоящото издание на Евровизия. Вече над 10 години с екипа ми работим на най-високо световно ниво – самият факт, че рок величия от огромен ранг са били част от Intelligent Music Project и са припознали себе си в музиката ни, говори за безкомпромисния професионализъм, който винаги сме влагали и ще вложим и сега в учатието ни в конкурса. Повече от 20 години се занимавам с родолюбиви каузи както в лично качество, така и с моята Фондация Българска Памет. Приемам този конкурс именно като такава кауза. Всичко, което съм направил и постигнал до момента, е гарант за това, че заедно с екипа ми ще направим всичко, което зависи от нас, за да представим достойно България на европейската музикална сцена", коментира д-р Врабевски.

Рони Ромеро също коментира участието на групата наконкурса:

 "С Intelligent Music Project сме заедно почти от три години. Чувствам се като част от тази група и за мен ще удоволствие да участвам в българското представяне на Евровизия. Спомням си как преди години със сина ми стояхме пред телевизора и гледахме конкурса, а сега аз съм този, който ще се качи на голямата сцена."

Водещи

Най-четени