Два български филма в международната програма на София Филм Фест 18.01 | 16:05

И двете заглавия, "Подслон" и "Тилт", са дебюти

От Олга Андреева

Тази година за първи път, откакто се провежда филмовият форум София Филм Фест, в международния конкурс ще участват два български филма - "Подслон" на Драгомир Шолев и "Тилт" на Виктор Чучков-син, съобщиха организаторите.

"Подслон" е по сценарий на Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и Драгомир Шолев и е пълнометражен дебют за Шолев. Оператор на филма е Крум Родригес, продуцент – Росица Вълканова, музиката е на Васил Гюров, а в ролите ще видим Цветан Даскалов, Янина Кашева, Калоян Сирийски, Ирена Христоскова, Силвия Герина и др. "Подслон" имаше световна премиера в секцията "Нови режисьори" в Сан Себастиан.

Другото родно заглавие, което намира място в Международния конкурс на София Филм Фест, е копродукция между България и Германия. "Тилт" е режисьорският дебют на Виктор Чучков-син, по сценария са работили той и Борислав Чучков.

Зад камерата е Рали Ралчев, музиката е дело на Виктор Чучков, продуцент е Борислав Чучков. Ролите във филма са поверени на Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Георги Стайков, Ивайло Драгиев, Филип Аврамов и др.

Организаторите разкриха още подробности около 15-то издание на родния филмов фестивал, което започва на 4 март. Програмата "Киното днес – големите майстори" включва последните творби на утвърдени световни режисьори. Сред тях са "Три" на Том Тиквер и "Морфин" на Алексей Балабанов.

Водещи

Най-четени