Два километра карнавал в Габрово 10.04 | 14:56

Една от карнавалните картини ще показва свободни кокоши, танцуващи около „ресорния” си министър

От Олга Андреева

За празника на Габрово на 19 май през града ще премине карнавално шествие по ново трасе, дълго два километра.

"Животни и хора, хора и животни” - това е мотото на карнавала, като организаторите обещават да потърсят човешкото в животните и животинското в хората, както и да отрежат две опашки - на габровската котка и на бутафорен дракон, символизиращ китайската година на дракона.

По-широкото трасе на дефилето ще премине по бул. "Априлов”, пл. "Възраждане” и ул. "Брянска” до Дом на хумора и сатирата.

Подготвят се около 70 карнавални картини. Сред тях ще има например картина на свободни, танцуващи кокоши, които ще придружават макета на "ресорния” си министър, посочват от общината.

Друг представител на кабинета с тяло на гепард ще бъде гонен от полицейски коли. Изобщо, ако някои иска да види цялото правителство на едно място, ще може да го направи в Габрово на карнавала, уверяват шеговито организаторите.

В деня на карнавала ще има още пунктове за карнавален грим на няколко места в централната градска част, изложение на ретро автомобили, а фокусници, жонгльори и клоуни ще изненадват и забавляват габровци и гости на града. За любителите на силните усещания ще има нови и още по-екстремни атракции над река Янтра.

Водещи

Най-четени