Децата празнуват в Столичния куклен театър 28.05 | 13:30

Театърът отваря врати на 2 юни за всички малчугани

От Олга Андреева

Столичният куклен театър няма да подмине наближаващия празник на децата – 1 юни. Макар и с ден по-късно, на 2 юни, театърът ще отвори широко врати, за да посрещне малчуганите за вълнуваща среща със света на куклите.

Всеки желаещ ще може да се потопи в магията на кукленото изкуство и да се запознае с любимите си герои от спектаклите на СКТ, тъй като на 2 юни от 10.30 ч. до 14.00 ч. в салоните на театъра на ул. "Ген. Гурко” 14 и на бул. "Янко Сакъзов” 19 ще се проведе Ден на отворени врати.

Актьорите от театъра, сред които са Мая Бежанска, Елена Русалиева, Румен Угрински, Станимир Гъмов, Явор Гигов, Галя Савова, Мариета Петрова ще покажат на децата какво се случва зад кулисите на театъра и как оживяват куклите на сцената.

По-смелите и сръчните пък ще могат да се включат в детската работилница за кукли и под ръководството на художниците от ателието на СКТ да си изработят собственоръчно любими куклени герои, съобщават от театъра.

В градинката пред Народния театър "Иван Вазов”, в рамките на поредното издание на "Детски панаир”, малките зрители ще могат да гледат, пак при вход свободен, два спектакъла - на 2 юни от 17.30 ч. - "Едно приказно градче", и на 3 юни от 14.00 ч. – " За граховото зърно и една принцеса”.

На самия Ден на детето, 1 юни, Столичният куклен театър ще изнесе благотворително представление ("Аладин и вълшебната лампа”) за пациентите от детското отделение на З-та градска болница с пожелание за бързо оздравяване.

Водещи

Най-четени