Джей Зи взима хляба на холивудските звезди 11.10 | 10:57

Изпълнителят се пробва в ново поприще

От iNews.bg

Американските звезди не спират да търсят разнообразие в живота си и затова изявите в едно и също поприще често им доскучават. Поредното доказателство е рапърът Джей Зи, който ще смени сцената със снимачната площадка, поне за кратко. Половинката на Бионсе планира да продуцира филм за първия афроамерикански снайперист. Лентата ще бъде минисериал и ще разказва за преживяванията на боец от американската армия. 

В тази връзка припомняме, че неотдавна музикантът подписа двугодишно споразумение с The Weinstein Company. По всяка вероятност заглавието ще бъде част от договора и ще се излъчва по NBC.

Историята е базирана на мемоарната книга  The Reaper: Autobiography of One of the Deadliest Special Ops Snipers, която изслезе през миналата година. Главният герой се казва Николас Ървинг и в него ще се преобрази актьорът Стърлинг К. Браун. Той е част от батальон за специални операции към американската армия. Той е и третият снайперист, убил най-много вражески бойци в историята на американската армия.

Няколко дни по-рано стана ясно, че Джей Зи ще продуцира и друг филм, който ще разказва за живота на комика Ричард Прайър. Изглежда има сериозни намерения да се развива в киноиндустрията.

Междувременно стана ясно, че режисьорът Гай Ричи води преговори за участие в подготвяна нова екранизация на филма на Дисни "Аладин". Досега известни са само изпълнителният продуцент и сценариста на лентата, които ще са съответно Джонатан Аърих и Джон Аугуст. Ричи пък се бори за ролята на режисьор.

Предизвикателство пред авторите на новата версия ще е образът на Духа от лампата, който в оригиналната версия получава гласа на покойния Робин Уилямс. Популярният анимационен филм вече получи своя адаптация на Бродуей през 2014 г.

Водещи

Най-четени