Джоан Роулинг пише първата си книга за възрастни 24.02 | 13:11

Създателката на „Хари Потър“ работи с ново издателство

От Елена Кирилова

Авторката на сагата за момчето-магьосник Хари Потър, Джоан Роулинг, потвърди, че планира да напише роман за възрастни, съобщава в. Guardian. Писателката заяви, че новата ѝ творба ще е много различна от всичко, което познаваме в "Хари Потър".

Новината със сигурност ще зарадва феновете на Роулинг, които страдат след официалния край на книгите и филмите за магьосническия свят.

Седемте романа продадоха повече от 400 млн. копия по цял свят и се очаква към новата книга на авторката да има сериозен читателски интерес.

Джоан Роулинг е подписала договор с издателство Little, Brown Book Group за издаването на произведението в САЩ и Великобритания. Друго издателство ще се погрижи за популяризиране на книгата в останалата част от света.

За разлика от книгите за Хари Потър, този път електронната книга ще излезе заедно с печатната, така че читателите ще могат да изберат в какъв вариант предпочитат да я четат.

"Въпреки че толкова много се наслаждавах на писането на тези книги, следващата ще е много различна от серията за Хари Потър... Свободата да изследвам нови територии е подаръкът, който успехът на Хари ми донесе", обясни писателката.

Както новият издател на Роулинг, така и самата тя, отказват да дадат повече информация за предстоящия роман. Все още не са известни заглавието и жанрът, но се очаква това да стане по-късно тази година.

Водещи

Най-четени