Джоко Росич загубил уникалния си глас, преди да издъхне 23.02 | 12:30

"Донеси две кебапчета, че умрях от глад", поискал актьорът, докато бил в болницата

От Цанка Донкова

Едно от последните желания на големия актьор Джоко Росич било две кебапчета. Макар че тялото на актьора го изоставяло, той останал със силен дух до края. Това разказа един от най-близките му приятели Илия Илиев в ефира на bTV.

Именно той е бил с актьора, когато той е получил инсулт. Росич припаднал през януари пред компанията му в любимото му заведение на пазара "Ситняково", където Илиев е съдържател.

Веднага тръгнали да го карат в ИСУЛ, но там не приели актьора, защото нямало места. Отправили се към Втора градска, където веднага оказали помощ, но в болницата нямали томограф за снимка на мозъка.

По-късно приятелите на актьора се се обадили в "Пирогов", където най-накрая го приели и поставили диагнозата тумор в мозъка.

Актьорът спокойно приел новината и само попитал доктора дали ще има и други подобни пристъпи. Положителният отговор го накарал да се посъветва с дъщеря си, която е медицинска сестра и живее в Канада и да се реши на мозъчната операция.

В деня преди операцията Джоко Росич поискал кебапчета. "Донеси две кебапчета, че умрях от глад", разказва Илко.

След интервенцията актьорът получил частична парализа и загубил уникалния си глас, говорел само с очи, но останал силен по дух докрай.

Илия и още един приятел на актьора били двамата ,пред които Росич написал завещанието си в болницата. Въпреки това нямал никакво намерение да се предава. После обаче получил посттравматичен шок и бил вкаран в реанимацията.

След намесата на шефа на актьорския съюз Христо Мутафчиев го прехвърлили в Правителствена болница.

За последно Илиев ходил в болницата при Росич в четвъртък с друг негов приятел - Йордан Василев, но актьорът вече не бил контактен.

Актьорът почина вечерта на 21 февруари. Поклонението пред тленните му останки ще се състои на 26 февруари от 11:00 часа в църквата "Свети Седмочисленици", а погребението - от 14:00 часа на Централните софийски гробища.

Най-четени