Джони Кеш в снимки 19.03 | 17:41

Фотографиите са на Джим Маршал и са публикувани във фотокнигата „Pocket Cash“

От Олга Андреева

Изложба, посветена на Джони Кеш, може да бъде видяна от 15 февруари до 2 април в лондонската галерия SNAP. В нея са включени снимки от наскоро излязлата фотокнига "Pocket Cash" на фотографа Джим Маршал, съобщава официалният сайт на галерията.

Джим Маршал, който почина внезапно през март 2010 г., е признат за един от най-добрите фотографи на своето поколение. Това е първата изложба след смъртта му, на която са показани неговите фотографии на Джони Кеш. В нея участват и снимки, подписани лично от Маршал.

Самата книга "Pocket Cash", чиято цена е 15 лири, отразява някои уникални моменти от кариерата на "Мъжът в черно", както Кеш е познат на публиката.

 Маршал разкрива и историята на една от най-известните и скандални снимки на музиканта, на която показва неприличен жест по време на участието си в затвора "Сан Куентин" през 1969 г. Оказва се, че преди да направи снимката, Маршал е поискал от Кеш да изрази мнението си за властите в затвора. 

В книгата има снимки, които са публикувани за първи път, също така снимки на Джони Кеш и съпругата му - кънтри певицата Джун Картър, както и известни фотографии на Кеш по време на участията му в затворите "Фолсъм" и "Сан Куентин".

Водещи

Най-четени